Zamjena baterije na iPhone uređajima

Treba Vam zamjena baterije na iPhone uređaju? Prosječna baterija će pravilnim korištenjem izdržati oko 2-3 godine rada. Znači najvjerovatnije ćete ju morati bar jednom prije promjene samog uređaja zamjeniti za novu. Zamjena baterije na iPhone -u je relativno jednostavan servis, ali ipak zahtijeva promjenu od strane servisa jer bez pravih alata i iskustva ćete skoro pa sigurno napraviti veliku i skupu štetu.

Kada je promjena baterije iPhone uređaja potrebna?

Baterije se mjenjaju uglavnom zbog dotrajalosti, a puno rijeđe zbog nekakvih drugih problema iako niti to nije nemoguće. Ponekada, iako rijetko, može doći do kvara na bateriji ili prestanka rada. Neki od slučajeva su i potreba za zamjenom ukoliko se baterija krene napuhivati. Čak i da ne radi druge probleme takvu bateriju treba obavezno zamjeniti zbog sigurnosnih razloga, ali isto tako zbog rizika koji predstavlja za ostale dijelove telefona. Baterija koja se napuhne može slomiti ekran ili oštetiti neke od drugih dijelova unutar uređaja. Ponekada ju je potrebno zamjeniti na uređajima koji su bili u doticaju sa vodom ili vlagom. Elektronika baterije kao i sva druga elektronika se može pokvariti te pritom može prestati puniti ili uzrokovati nagla gašenja uređaja.

Treba li mi zamjenska ili originalna iPhone baterija?

Zamjena baterije na iPhone uređaju
Zamjena baterije na iPhone uređaju

Kod zamjena baterije na iPhone uređajima uvijek treba inzistirati na originalnoj bateriji. Nikakva zamjeska baterija se nemože mjeriti sa original baterijom. Svaka zamjeska baterija ce imati puno manji kapacitet od one originalne, kraći vijek trajanja i predstavlja sigurnosni rizik jer se takve baterije vrlo često napuhuju i kvare. Kod ios-a 15.2 nadalje Apple je dodao sigurnosnu poruku koja Vas upozorava ako je ugrađena baterija neoriginalna te je vrlo lako ustanoviti da li Vam je servis ugradio original ili zamjensku bateriju. Doduše ta se poruka da i zaobići uz malo kombinacija i uporabu maštovitih kineskih programatora pa bi mi svakako preporučili da ako mjenjate bateriju to napravite kod servisa koji su ovlašteni Apple partneri. Saznajte nešto više o apple originalnim dijelovima i porukama sustava.

Što se radi u iPhone servisu?

Kao i kod svih servisa zamjena baterije na iPhone -u, uređaj je potrebno otvoriti što znači da je prilikom promjene baterije potrebno zamjeniti i brtvu ekrana na uređaju kako bi uređaj i dalje ostao otporan na vodu i prašinu. Bez te brtve se izlažete riziku od prodora vode ili prašine u Vaš uređaj. Ulaz vode i potencijalne probleme zbog toga ne treba posebno predstavljati, ali za prašinu i ostale sitne čestice treba napomenuti da su isto potencijalno opasne i skupe za uređaj. Naime prolazom prašine unutar uređaja stradavaju osjetljivi razni senzori za face id te leće skupocjenih kamera vašeg iPhonea. Tako da je promjena baterije ili bilo kojeg drugog njegovog dijela, bez da se na kraju zamjeni vodonepropusna brtva za novu, potencijalno veliki nepotrebni trošak u budućnosti.

385 1 5587 240