iPhone se ne puni

iPhone se ne puni? Jedan od češćih problema s kojim se susrećemo u servisu je problem kod punjenja uređaja. Razlozi su raznovrsni, a rješenja sežu od jednostavnijih do poprilično kompleksnih. Za početak idemo od očitog, punjač ili kabel za punjenje su neispravni…

Neispravan kabel ili punjač

iPhone se ne puni

iPhone se ne puni najčešće kad je krivac kabel koji se nakon nekog vremena potrga ili se pozlaćeni kontakti na vrhu konektora istroše od rada. Najlakše ćete ovaj problem prepoznati ako dolazi do prekidanja punjenja ili Vam uređaj naprosto javi grešku da pribor nije podržan za Vaš uređaj.
Drugo je sami punjač, vrlo rijetko dolazi do njegovog kvara, ali je svakako moguće. Kada se on pokvari nema posebnih simptoma nego se uređaj jednostavno ne puni. Najlakše je napraviti provjeru da u njega stavite neki drugi kabel, ako ga posjedujete, provjerite da li s njime radi, ako i dalje ne radi onda bi trebao biti on krivac.

iPhone se ne puni, a nije do punjača ili kabela?

iPhone se ne puni

Image by rawpixel.com on Freepik

Radi se naravno o više mogućnosti. Često je baterija loša te ju nije moguće više napuniti i potrebna joj je promjena. Ovakav scenarij se ne dešava odjednom, te je izrazito rijetko da je jedan dan sve bilo u redu, a drugi dan, iPhone se ne puni. Najvjerojatnije su problemi s baterijom bili već dugo prisutni te ste se borili s učestalim
gašenjem uređaja pod opterećenjem, kratkim trajanjem baterije i sl. Sljedeće je greška na konektoru za punjenje. On ponekad, prije nego skroz odbije suradnju, ne želi započeti punjenje dok kabel ne promrdate ili ga je potrebno namještati da prihvati punjenje. Ima slučajeva kada greška nastupi trenutno bez prethodne najave, ali vrlo rijetko. U tom slučaju potrebno je zamijeniti dock ili konektor za punjenje. Takav servis traje cca pola sata do sat vremena ovisno o uređaju koji posjedujete. Dalje idu razni kvarovi na matičnoj ploči koji se po našem iskustvu skoro nikada ne događaju sami od sebe nego uz neki vanjski poticaj. Uglavnom su odgovorni neispravni ili nelicencirani punjači i/ili kablovi. Nisu isključeni ni padovi u vodu, tvorničke greške, udarci i sl.

Vrijeme je za servis

iPhone se ne puni

Image by bublikhaus on Freepik

iPhone se ne puni iako ste ga držali na punjaču? Vrijeme je za servis. Servisi ovoga tipa znaju potrajati dan do dva ovisno o njegovoj kompleksnosti i uzroku. Nekada je potrebno promijeniti čip za punjenje, a ponekada i više njih. Ako je uređaj bio u vodi moguće je da je potrebna kompletna reparacija matične ploče. Dijagnostika je kod nas uvijek besplatna tako da ćete prije popravka svakako biti obaviješteni o točnoj cijeni i trajanju servisa.

Call Now Button385 1 5587 240