Kako ukloniti iCloud
2 pristupa uklanjanju iCloud računa

Kako ukloniti iCloud s Apple uređaja?

Napomena:

  • Uklanjanjem iCloud računa s iPhone uređaja ne brišu se podaci sa Vašeg iCloud servera.
    iDucan.hr/iKlinika.hr ne odgovaraju za bilo kakve greške nastale u procesu uklanjanja iCloud računa s Vašeg iPhone uređaja, a članak Kako ukloniti iCloud račun napisan je isključivo u edukacijske svrhe

Ukloniti iCloud račun je moguće je isključivo i samo ako ste u posjedu :

  • Vašeg Apple ID, odnosno ispravne e-mail adrese s kojom ste se registrirali prilikom stvaranja svog Apple računa s pomoću kojeg između ostalog i skidate aplikacije na svoj iphone uređaj
  • Točne zaporke (password) od Vašeg Apple računa
  • Dva su načina za isključiti iCloud račun sa svog Apple iPhone uređaja, a koju ćete metodu odabrati ovisi o Vama ili o tome dali je uređaj potpuno funkcionalan i imate li mogućnost pristupa postavkama telefona.

Kako ukloniti iCloud račun

  1. Kako ukloniti iCloud račun preko iPhone-a? Upalite svoj iPhone uređaj, otključajte ga i kliknite na ikonu ‘Postavke’ (Settings).
  2. Na samom vrhu novo-otvorenog prozora s postavkama telefona, kao prva u nizu ponuđenih opcija, nalazi se Vaš korisnički Apple račun (najčešće Vaše ime/prezime), kliknite na njega
  3. U novo-otvorenom prozoru, na dnu ekrana pronaći ćete opciju ‘Odjava’ (Sign Out), kliknite na ‘Odjava’, a uređaj će Vas potom tražiti zaporku Vašeg Apple računa
  4. Unesite traženu zaporku i potvrdite, a potom će Vas uređaj pitati dali želite da uređaj zadrži podatke s Vašeg iCloud računa ili želite da se navedeni podaci uklone s uređaja, naravno taj izbor je isključivo na Vama.

Na računalu upalite internet preglednik koji inače koristite (Chrome, Mozzila, Opera, itd.) te u adresnu traku unesite slijedeću internet adresu: www.icloud.com

Kako ukloniti iCloud 1

Na sredini ekrana vidjet ćete uputu Sign In, kliknite na polje i nastavite dalje s koracima.

Kako ukloniti iCloud 2

U ponuđenom polju za upis u sredini ekrana, vidjet ćete polje za unos korisničkog imena, odnosno e-mail adrese i strelicu za potvrdu.

Kako ukloniti iCloud 3

U ponuđenom polju za upis u sredini ekrana, unesite prvo svoju e-mail (Apple ID) adresu od Apple računa, a potom odgovarajuću zaporku (password).

Kako ukloniti iCloud 4

Na ekranu ćete vidjeti poruku s dvofaktorskom autentifikacijom koju slobodno zanemarite, umjesto toga kliknite na ikonu Find Devices koja se nalazi odmah ispod polja za autentifikaciju.

Kako ukloniti iCloud 5

Pojavit će se novi ekran na kojem ćete kliknuti na uputu All Devices.

Kako ukloniti iCloud 6

Zatim iz ponuđenog padajućeg izbornika odaberite svoj uređaj s kojeg želite ukloniti iCloud račun.

Kako ukloniti iCloud 7

Nakon što ste odabrali svoj uređaj, iCloud i Find my iPhone će probati locirati Vaš iPhone uređaj (cca 10-15 sec), nakon čega će se na ekranu pojaviti opcija ‘Remove from Account‘, kliknite na tu opciju.

Kako ukloniti iCloud 8

Nakon što ste kliknuli na opciju ‘Remove from Account’, pojaviti će se prozor sa Remove iPhone? dodatnom provjerom o uklanjanju iCloud računa s navedenog uređaja, kliknite na Remove.

Kako ukloniti iCloud 9

Pojavit će se pop-up ekran sa zadnjom potvrdom gdje ćete još jednom upisati Vašu Apple ID zaporku i potvrditi uklanjanje iCloud računa s klikom na Remove.

Kako ukloniti iCloud 10

Ako ste se pitali kako ukloniti iCloud račun s Vaših Apple uređaja ovime smo pokrili taj proces. Vaš iCloud račun sada će pokazivati No Devices ekran koji ukazuje da više nije povezan s vašim uređajima. Ukoliko ćete ih htjeti ponovo povezati s ovog ekrana to možete učiniti putem Setup Instructions.

Trebate servis Vašeg Apple uređaja? Javite nam se!

385 1 5587 240